Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Νέες ιδέες ή περί δημοκρατίας στη πράξη

Α.
Ψήφισμα Γενικής Συνέλευσης εργαζομένων στα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ.

1)Δημόσια Ραδιοτηλεόραση αυτοδιαχειριζόμενη και ανοικτή στα μεγάλα προβλήματα της χειμαζώμενης κοινωνίας.
2)Να γίνει η ΕΡΤ ένα πραγματικό δημοκρατικό μέσο έκφρασης των λαικών πόθων για Δημοκρατία και Ελευθερία.
3)Να υπάρξει αιρετό Διοικητικό Συμβούλιο,ανακλητό,ψηφισμένο απ΄ ευθείας από τον Ελληνικό λαό όπου και θα αναλάβει την διασφάλιση της πολυφωνίας,του πλουραλισμού στην βάση της Δημοκρατίας και της Εθνικής ανεξαρτησίας όπως άλλωστε αναφέρεται στον 1730/87 Ιδρυτικό Νόμο της ΕΡΤ Α.Ε.
4)Επανεργοποίηση της ΑΣΚΕ,του εποπτικού συμβουλίου όπου θα ελέγχει και θα εποπτεύει το Δ.Σ. της ΕΡΤ.
Κάθε ΄Ελληνας πολίτης (έστω κι ένας) θα πρέπει να έχει την πρόσβαση και αναφαίρετο δικαίωμα να κοινωνήσει την άποψή του το πρόβλημά του στη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση.
Τα Μουσικά Σύνολα όπως πάντα αναλαμβάνουν να ανυψώσουν το αίσθημα του Ελληνικού λαού δια μέσου της τέχνης,της παράδοσης ,της Ελληνικότητας και της κουλτούρας του, όπου σε όλη την μεταπολίτευση χτυπήθηκε βάναυσα από κάθε είδους πολιτικού ,κομματικού μηχανισμού που σε συνδυασμό με τα σκουπίδια της ιδιωτικής τηλεόρασης κατέστρεψε κάθε αξιακό υπόβαθρο στην κοινωνία μας.
Δεν θα αφήσουμε να καταργήσουν τα Μουσικά Σύνολα της ΕΡΤ, μια όαση πολιτισμού, ένα τελευταίο προπύργιο κουλτούρας και πνευματικής ανάτασης.

Οι εργαζόμενοι στα Μουσικά Σύνολα.21/6/2013

Β.
ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΕΡΤ

(Πρόταση που διαβάστηκε στην Ανοικτή Συνέλευση αλληλέγγυων-εργαζομένων στην ΕΡΤ,που έγινε στο προαύλιο της ΕΡΤ Αγ.Παρασκευής στις 18/6/2013

Η ΕΡΤ στηρίζεται στη συνδρομή των πολιτών, και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες, γιαυτό πρέπει να αποδοθεί στα χέρια της κοινωνίας. Η ΕΡΤ πρέπει να μετατραπεί σε κοινωνική εταιρεία με μοναδικούς μετόχους και διαχειριστές τους συνδρομητές της.
Η παθογένεια της ΕΡΤ οφείλεται στις κυβερνητικές και κομματικές παρεμβάσεις και στην αυταρχική ιεραρχική δομή της. Η απόπειρα της κυβέρνησης να την μετατρέψει σε ‘’δημόσια’’ σηματοδοτεί την επιθυμία της να την κάνει τελείως κυβερνητική.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, τις οκτώ αυτές ημέρες, απέδειξαν ότι μπορούν να διαχειρίζονται μόνοι τους το ‘’σπίτι τους’’, δημοκρατικά και πολυφωνικά, δηλαδή πολύ καλύτερα από πριν.
Οι αλληλέγγυοι πολίτες τις οκτώ αυτές ημέρες απέδειξαν ότι θεωρούν την ΕΡΤ δικό τους αγαθό, και θέλουν να το υπερασπιστούν και να το βελτιώσουν συμμετέχοντας. Επομένως η μόνη υγιής και δημοκρατική λύση είναι να διαχειριστεί την εξυγίανση και τη λειτουργία της ΕΡΤ ένα μικτό όργανο από εργαζόμενους και αλληλέγγυους ενεργούς πολίτες.
Όσον αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην εξυγίανση τώρα, τόσο κεντρικά όσο και περιφερειακά, όπου λειτουργούν σταθμοί της ΕΡΤ, θα πρέπει να συγκροτηθούν Ανοιχτές Συνελεύσεις που θα συνέρχονται σε χώρο που θα παραχωρηθεί από την ΕΡΤ με την τεχνική κάλυψή της. Από τις Συνελεύσεις αυτές θα κληρώνονται οι εκπρόσωποι των πολιτών για τα Όργανα εξυγίανσης (κεντρικά και περιφερειακά). Οι εκπρόσωποι θα έχουν θητεία δεκαπέντε (15) ημερών, θα είναι ανακλητοί και θα ενημερώνουν την Ανοιχτή Συνέλευση κάθε πέντε ημέρες. Εν συνεχεία θα αντικαθίστανται από άλλους κληρωτούς για να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή, διαφάνεια και πλούσιες ιδέες. Ο μέγιστος χρόνος για την εξυγίανση είναι τρεις μήνες.
Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ θα πρέπει να δημιουργήσουν αντίστοιχες Συνελεύσεις και εκπροσώπους κληρωτούς. Όπου υπάρχει η αριθμητική δυνατότητα μπορεί να γίνονται μικτές συνελεύσεις πολιτών-εργαζομένων.
Παρόμοιες θα πρέπει να είναι οι διαδικασίες και για τη λειτουργία της ΕΡΤ. Αλλάζουν μόνο οι χρόνοι. Η θητεία των κληρωτών εκπροσώπων θα είναι ολιγόμηνη και η σύγκληση της Ανοιχτής Συνέλευσης μηνιαία. Η Ανοιχτή Συνέλευση θα βοηθά στο έργο της ΕΡΤ με παροχή υλικού εικόνας , ήχου και ιδεών μέσω των εκπροσώπων της. Οι εκπρόσωποι των πολιτών θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους δωρεάν. Για την απουσία από την εργασία τους τις ημέρες που απασχολούνται σαν εκπρόσωποι, θα αμείβονται κανονικά από τον εργοδότη τους.
Η συμμετοχή των εργαζομένων και των πολιτών στα όργανα εξυγίανσης και λειτουργίας της ΕΡΤ θα είναι 50%-50%.

18/6/2013

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013


ΕΡΤ, ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ
 

Οι δεκάδες συνδικαλιστές, αντιπρόσωποι σωματείων και ομοσπονδιών που ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα  της ΠΟΣΠΕΡΤ, για κοινό συντονισμό του αγώνα, ενάντια στην πράξη νομοθετικού περιεχομένου που κλείνει την ΕΡΤ, δηλώνουμε:
Είμαστε στο πλευρό των εργαζόμενων της ΕΡΤ, που μέχρι τώρα έχουν δώσει έναν πάρα πολύ σημαντικό αγώνα. Με τις κινητοποιήσεις τους και την πρωτοφανή αλληλεγγύη εκατοντάδων χιλιάδων εργαζόμενων, καταφέραμε όχι μόνο να κρατήσουμε την ΕΡΤ ανοιχτή εδώ και 15 ημέρες ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, αλλά δώσαμε και ένα αποφασιστικό χτύπημα στην κυβέρνηση Σαμαρά που έχασε ένα από τα στηρίγματά της.
Μετά την ΕΡΤ ξέρουμε καλά πως ο «ξαφνικός θάνατος» θα απλωθεί σε παιδικούς σταθμούς, σχολεία, νοσοκομεία και ό,τι έχει απομείνει από το δημόσιο. Για να μην θρηνήσουμε ένα – ένα τα θύματα, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και αντιστεκόμαστε. Το σύνθημα «Να μην κλείσει η ΕΡΤ» γρήγορα έχει γίνει «Να ανατραπεί η κυβέρνηση και η μνημονιακή πολιτική».
 
Αν η κυβέρνηση θέλει να σταματήσει τη σπατάλη στην ΕΡΤ, ας ξεκινήσει από τις διοικήσεις που διόρισε, από το Προσωπικό Ειδικών Θέσεων που διόρισε, από τα τσάμπα pool στα ιδιωτικά κανάλια, από τις εξωτερικές παραγωγές. Να προχωρήσει στη μονιμοποίηση των συμβασιούχων, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του προγράμματος. 
 
Συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις μας μπορούμε να νικήσουμε. Να ξανανοίξει η ΕΡΤ με όλους τους εργαζόμενους της και όλες τις δραστηριότητες. Να σταματήσουμε το τσουνάμι λουκέτων στις δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες. 
 

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
 
•    Κάτω τα χέρια από τη δημόσια ραδιο-τηλεόραση. Να μην παραδοθεί η ενημέρωση και ο πολιτισμός στον έλεγχο, στην εκμετάλλευση και την κερδοφορία των ιδιωτικών συμφερόντων και των καναλαρχών.
•    Καμία απόλυση εργαζόμενου στην ΕΡΤ. Δεν θα περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας και η θάλασσα ανεργίας που διαμορφώνουν σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα..
 
•    Να μην περάσει το σχέδιο κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ για τη διάλυση του δημοσίου και την ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιας παροχής και υπηρεσίας.
•    Δεν θα αφήσουμε να περάσουν οι χουντικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης με τον αιφνίδιο θάνατο της ΕΡΤ και των οργανισμών που ακολουθούν, που συμπληρώνουν τις επιστρατεύσεις, τα ΜΑΤ και την καταστολή.

Καλούμε το λαό και τη νεολαία σε λαϊκό ξεσηκωμό
 

Δεν θα πέσουν από μόνοι τους αν δεν τους ανατρέψει ένα πλατύ μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα. Τώρα είναι η ώρα της μεγάλης σύγκρουσης. Τώρα είναι η στιγμή της ανατροπής.
Προχωράμε σε αποφασιστική κλιμάκωση του απεργιακού μετώπου και την οργάνωση του αγώνα για :

ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ – ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΤΡΟΪΚΑ. – ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

•    Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο που καλούν Ομοσπονδίες Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  το Σάββατο 29 Ιουνίου 2013 στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Καραϊσκάκη ενάντια στις απολύσεις και την κυβερνητική πολιτική.
•    Στηρίζουμε την προσπάθεια των Ομοσπονδιών Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα  για κοινό συντονισμό και προετοιμασία για την προκήρυξη πολιτικής απεργίας με στόχο την άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και της κυβέρνησης που τις εφαρμόζει.
•    Καλούμε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα και Σωματεία να προχωρήσουν σε πανελλαδική πανεργατική απεργία την Πέμπτη 4 Ιουλίου ενάντια στην Πράξη Νομοθετικού περιεχομένου, τις απολύσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη διάλυση του Δημόσιου.
 
•    Καλούμε νέα σύσκεψη όλων των Ομοσπονδιών και Σωματείων το Σάββατο 29 Ιουνίου στις 18:00 στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής.
•    Ζητάμε από το Διασωματειακό των συνεργαζόμενων Ενώσεων στα ΜΜΕ να μπει ξανά, πλάι μας, στον απεργιακό αγώνα.
•    Καλούμε τη UNI MEI στο να διευρύνει πανευρωπαϊκά τον αγώνα της ΕΡΤ, προκηρύσσοντας πανευρωπαϊκή κινητοποίηση στα ΜΜΕ.

Αναρτήθηκε από dimosiografoiert 


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ!

ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΣΙΜΠΛΑΚΗΣ - atsimp@naftemporiki.gr 19/6/2013
Eπιταχύνεται η πώληση του ΟΛΠ
Την ανάγκη για επιτάχυνση της πώλησης του ΟΛΠ επισημαίνει ο επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ σε συνέντευξη του στη Wall Street Journal....
Σε ρόλο ρυθμιστή η Κομισιόν για τον ΟΛΠ
Μάχη με αντίπαλο το χρονόμετρο δίνει η κυβέρνηση, με στόχο μέχρι το τέλος του μήνα να έχουν τρέξει τα «βαριά» θέματα του ΟΛΠ. Μετά το ναυάγιο στο διαγωνισμό για τη ΔΕΠΑ και τις μεγάλες καθυστερήσεις που παρουσιάζει η πώληση του ΟΠΑΠ, το Μέγαρο Μαξίμου και το ΤΑΙΠΕΔ ρίχνουν όλο το βάρος στη διαδικασία πώλησης του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Μόνο που το Μαξίμου έχει διαμηνύσει προς όλες τις πλευρές ότι αυτή τη φορά όλα θα πρέπει να γίνουν σωστά, αφού δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για λάθη.

Μην περιμένουμε ο ένας τον άλλο! Μας αφορά όλους και όλοι πρέπει να αντιδράσουμε.Μας έχουν κηρύξει πόλεμο.Μη ψάχνουμε να αναθέσουμε σε άλλους τις ευθύνες γιά τις ζωές μας.
Εάν ο καθένας νομίζει πως θα γλυτώσει, η ΕΡΤ διδάσκει.
Ενότητα στη δράση είναι ζωή !
Ενότητα στην αδράνεια είναι θάνατος.

Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Η ΕΡΤ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΕΣ ΤΗΣ (ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ) ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ

Αντιγραφή μιάς ενδιαφέρουσας άποψης από το διαδίκτυο :

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;



ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΦΥΣΙΚΟΣ
ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Το ερώτημα έχει μία μόνο απάντηση, αν έχεις έστω και στοιχειώδη λογική. Εσύ κι εγώ. Όλες και όλοι εμείς που πληρώνουμε ρεύμα. Έλληνες και μετανάστες κάτοικοι της χώρας (ακόμα και οι τουρίστες που πληρώνουν για την διαμονή τους) συμμετέχουν στην οικονομική ανεξαρτησία της ΕΡΤ μέσω του ανταποδοτικού τέλους. Για να το κάνουμε ακόμα πιο λιανά, οποιαδήποτε και οποιοσδήποτε βρίσκεται μέσα στην επικράτεια είναι ο μόνος φυσικός, πραγματικός και αναμφισβήτητος ιδιοκτήτης της ΕΡΤ.

Αν και έχουμε σαφή άποψη για το θέμα, δεν θα ασχοληθούμε καθόλου σε αυτό το κείμενο με το πώς, ποιοι, και γιατί κατάφεραν να κάνουν μια ραδιοτηλεόραση που ήταν από την γέννηση της οικονομικά ανεξάρτητη και κατά συνέπεια εξ ορισμού ελεύθερη, τσουλάκι και πρεζόνι στα χέρια της κάθε πολιτικής και οικονομικής εξουσίας.

Σας έχουμε όμως νέα:

ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΚΑΙ
ΘΑ ΤΗΝ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΕΖΑ!

Κι όταν λέμε πρέζα εννοούμε την κομματική εξάρτηση, τις δοτές διοικήσεις, την λογοκρισία, τον τσιμενταρισμένο ‘αέρα’, τις στημένες ακροαματικότητες και θεαματικότητες, τα ‘παιδιά με τα Αρμάνι’, την λαμογιά, ακόμα και την λάσπη που της ρίχνουν τόσες μέρες που τελεί υπό κατάληψη. Η ΕΤ 3 τον άνοιξε τον δρόμο!

ΠΩΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Πολύ απλά, πληρώνοντας στην ΕΡΤ το ανταποδοτικό της τέλος αντί για την ΔΕΗ και απαιτώντας με την επίδειξη της απόδειξης, της τραπεζικής κατάθεσης ή της ηλεκτρονικής πληρωμής (paypal κλπ), η ΔΕΗ να αφαιρέσει το ποσό από τον λογαριασμό μας. Επίσης ζητώντας ελεύθερες συνεισφορές από τους θεατές της ΕΡΤ σε ολόκληρο τον κόσμο.

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΡΤ;

Να προτείνουν άμεσα με καθολικές, διαφανείς και, φυσικά, δημόσιες διαδικασίες συνελεύσεων νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, να το ανακηρύξουν μαζί με όλες και όλους τους αλληλέγγυους και τις αλληλέγγυες, να το νομιμοποιήσουν μαζί με όλο τον λαό που υπερασπίζεται τα κτήρια της ΕΡΤ σε ολόκληρη την Ελλάδα. Να μην μασήσουν τα ‘καρότα’ και να μην ξαναγυρίσουν στην ‘παλιά, κακή ΕΡΤ’. Να βοηθήσουν την ΕΡΤ να απεξαρτηθεί, να σταματήσει να είναι το τσουλάκι και πρεζόνι που είναι σήμερα για να μπορέσει να στηριχτεί στα πόδια της και να γίνει πραγματικά ελεύθερη και ανεξάρτητη. Ούτε κρατική, ούτε δημόσια, αλλά κοινό κτήμα όλων.

Όλες και όλοι γνωρίζουμε τα ‘ζόρια’ που θα έχει μια τέτοια απεξάρτηση. Αλλά θα είμαστε δίπλα της έμπρακτα και δυναμικά, όπως είμαστε τόσες μέρες. Κι όποτε πέφτει το σήμα της ή ξεπέφτει η ίδια, θα την βοηθάμε να ξανασηκωθεί…

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΟΓΙΚΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΞΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ

ΨΗΦΙΣΜΑ 14/06/2013

Σήμερα πραγματοποιήθηκε η πρώτη Ανοιχτή Συνέλευση στο προαύλιο της ΕΡΤ.
Τη συνέλευση πραγματοποίησαν άνθρωποι ονειρευόμενοι και ελεύθεροι.
Είμαστε όλοι αυτοί που δεν είναι η εξουσία και οι εξουσιαστές. Άνθρωποι που ακουμπάνε τα όνειρά τους στο διακύβευμα της πραγματικότητας. Άνεργοι, χαμηλόμισθοι, εργαζόμενοι, φοιτητές, μαθητές, μετανάστες, συνταξιούχοι, άνθρωποι όλων των ηλικιών, ποιητές και ρομαντικοί – άσπροι, μαύροι, κίτρινοι. Δεν είμαστε επαίτες.Δεν είμαστε λαμόγια. Δε βάζουμε τρικλοποδιές. Διεκδικούμε!
Δεν είμαστε απλώς αλληλέγγυοι, βιώνουμε την καταστολή ωμά όπως την βιώνουν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Βιώνουμε την καταστολή ως άνεργοι, ως εργαζόμενοι με μπλοκάκια, ως μετανάστες, ως οροθετικές, ως εξεγερμένοι στις Σκουριές της Χαλκιδικής, ως κάτοικοι ενάντια στην λεηλασία της φύσης και το ξεπούλημα των φυσικών πόρων προς όφελος των οικονομικών ελίτ, ως καταληψίες που μαχόμαστε ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, ως απεργοί πείνας στις φυλακές.
Απαιτούμε την ματαίωση των απολύσεων και στεκόμαστε στο πλευρό των εργαζομένων της ΕΡΤ όπως είμαστε στο πλευρό και κάθε κοινωνικής ομάδας που πλήττεται από τα βάρβαρα αντικοινωνικά μέτρα της τροϊκανικής κυβέρνησης. Είμαστε δίπλα στους επισφαλώς εργαζόμενους, τους αντιστεκόμενους στα νοσοκομεία που διαλύονται, τους επιστρατευμένους απεργούς, δίπλα στους εργάτες της ΒΙΟΜΕΤ (του πρώτου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου στην Ελλάδα).
Θέλουμε μια κατάληψη της ΕΡΤ ανοιχτή σε κάθε κοινωνική ομάδα, σαν κέντρο αγώνα για όλη την κοινωνία που αντιστέκεται και που λειτουργεί μέσα από οριζόντιες και αυτοδιαχειριζόμενες διαδικασίες που θα εκφράζουν τους από κάτω . Οι αγώνες μας δεν έχουν σύνορα, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στα εξεγερμένα μας αδέρφια στην Τουρκία. Είμαστε άνθρωποι αλληλέγγυοι στους ανθρώπους σε κείνους που μας χρειάζονται και τους χρειαζόμαστε.
Όλοι μαζί ΑΥΡΙΟ, στην Ανοιχτή Συνέλευση, ΣΑΒΒΑΤΟ 15/06/13, 18:00 στο πάρκινγκ της ΕΡΤ
ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΧΘΕΣ
ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΥΡΙΟ
      
                                                                           Ανοιχτή Συνέλευση


Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

21/4/1967 -11/6/2013

                           Η ΕΡΤ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ
                              46 χρόνια μετά:
Το όνειρο του Παπαδόπουλου γίνεται πραγματικότητα.
           Η χώρα κυβερνάται '' δημοκρατικά'' με :
         ''ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΖΟΥΜΕ''            
 295218703_ccea9563f6_o.jpg΄
Υπάρχει όμως πάντα η συνέχεια,γιατί ''τα πάντα ρεί''...,
που το ξεχνάνε πάντα οι επίδοξοι ''σωτήρες'' :
191572-untitled.jpg

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Οι αρχιτέκτονες της καταστροφής...


...και ένας από τους συνεργούς  τους :
Πρώην διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας.
Πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας Πειραιώς και μεγαλομέτοχος της (6 εκατ.€).
Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,από το 2008, πίσω από τέσσερις Κυβερνήσεις και θωρακισμένος από νόμο (του επίσης τραπεζικού διορισμένου πρωθυπουργού παραμονές των εκλογών του 2012) που απαλλάσσει τον εκάστοτε Διοικητή της ΤτΕ από κάθε αστική και ποινική ευθύνη γιά όλες τις ενέργειές του.
Επί των ημερών του ''συνέβησαν'':
Παραπλάνηση ως προς το ύψος του ελλείμματος το 2009, που εδοσε άλλοθι γιά την κατοχή της τρόικας.
Διάσωση χρεωκοπημένων τραπεζών ( τραπεζιτών που συνεχίζουν να πλουτίζουν) με υπέρογκα ποσά, που χρεωκόπησαν τη χώρα και τους πολίτες της.
Ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην ''φίλη'' Τράπεζα Πειραιώς.
Κατάρρευση των αποθεματικών των ταμείων με ''επένδυσή'' τους, από τον ίδιο, σε ομόλογα, που εν συνεχεία κουρεύτηκαν.
Και άλλα πολλά...(proton, έκθεση black rock,...)
Διαρκής του ρόλος :
Προαναγγέλλει κάθε φορά,σαν υπερπρωθυπουργός, τον νέο σκληρό πυρήνα των μνημονιακών μέτρων, που εφαρμόζουν αργότερα οι πρωθυπουργοί του.
Έτσι και τώρα ανάμεσα στα ευχολόγια, το φως στο τούνελ που βλέπει πάλι του χρόνου,το επαναλαμβανόμενο ''πιστή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής'', πετάει την καινούργια του βόμβα: ''Να ολοκληρωθεί στην πράξη η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την αξιοποίηση της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ασφάλισης, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να συμβάλει στην αναπλήρωση των απωλειών στις κύριες συντάξεις''.   Δηλαδή αφού γδύσαμε τα ταμεία, αφού λεηλατήσαμε τους μισθούς σας, πληρώστε και από πάνω, με τα λεφτά που δεν έχετε, γιά ιδιωτική ασφάλιση, γιατί οι συντάξεις σας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα είναι χαρτζιλίκι.
Ο κυνισμός παρέα με την κοροιδία.
Υ.Γ.1. Aποκρύπτει συστηματικά το ποιός μεγαλομέτοχος ελέγχει την  Τράπεζα της Ελλάδος. Λέγεται ότι  είναι ο γνωστός γερμανικός οίκος Rothschild.
Υ.Γ.2. Ο καθαρός μισθός του ανακοινώθηκε ότι είναι 7.615 € χωρίς άλλες πληροφορίες γιά extra, bonus,κλπ.
Μ.Π.