Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

ΣΥΝΕΠΕΙΕΣ ΤΗΣ ''ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ '' ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

1.Ανακοίνωση του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου Ελληνικού :     Ατράνταχτα στοιχεία για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς ασθενείς

Με αδιάσειστα στοιχεία
 126 ανασφάλιστων καρκινοπαθών που βοήθησε το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού να παραπεμφθούν στο Γ.Ν. Σωτηρία για χημειοθεραπεία, τα οποία παρουσιάστηκαν  στο Συνέδριο Ογκολογίας στις 17 Νοεμβρίου στην Αθήνα , το ιατρείο μας απέδειξε την ζοφερή πραγματικότητα που βιώνουν οι ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς.

Το
 60% αυτών των ασθενών ήρθε στο ΜΚΙΕ τον τρίτο, τέταρτο και πέμπτο μήνα μετά την αρχική διάγνωση.  Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις ο όγκος είχε μεγαλώσει- εξαπλωθεί και σχεδόν σε όλους έπρεπε να γίνουν εξετάσεις (αξονικές) από την αρχή, ενώ πολλές περιπτώσεις  ήταν πια πολύ προχωρημένες.  Η ολέθρια πολιτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Υγείας και τους κυβερνώντες οδήγησε ουσιαστικά "στη δολοφονία" 10 από αυτούς τους ασθενείς, μεταξύ των οποίων μητέρες που άφησαν ορφανά μικρά παιδιά.

Πρέπει να βροντοφωνάξουμε όλοι μαζί: 
 Η ανθρώπινη ζωή είναι πάνω από τους αριθμούς και το χρήμα!

2. Aνακοίνωση της ΕΙΝΑΠ για τις συγχωνεύσεις κλινικών στο νοσοκομείο ΜΕΤΑΞΑ: ‘’Επικίνδυνες Εξελίξεις στο ΕΑΝ ΜΕΤΑΞΑ’’ :

"…αναφέρουμε ότι σήμερα, 26/11/13, όποιος ασθενής θέλει να κλείσει ραντεβού με ογκολόγο στο ΜΕΤΑΞΑ δεν θα μπορέσει, γιατί οι λίστες είναι πλήρεις για το επόμενο δίμηνο. Το σύστημα για το άλλο δίμηνο θα ανοίξει στις 09/12/13 και αναμένεται να πληρωθεί αυθημερόν. Επίσης, όποιος ασθενής έχει ήδη εξεταστεί από ακτινοθεραπευτή και θέλει να προγραμματίσει την έναρξη της ακτινοθεραπείας του, η πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία είναι η 21η Ιανουαρίου 2014, δηλαδή δύο μήνες μετά. …’’


Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Συνέπειες της ''Εθνικής'' Πολιτικής

Μειωμένος κατά 5,5‰ ο πληθυσμός της χώρας
    Το 2012 ο πληθυσμός της Ελλάδας μειώθηκε κατά 60,5 χιλιάδες, ενώ 44.000 κάτοικοί της την εγκατέλειψαν. Μειωμένος κατά 5,5‰ εμφανίζεται το ίδιο έτος ο πληθυσμός της χώρας, που καταγράφει, μαζί με την Ιταλία, τον τρίτο χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας (9‰) στην ΕΕ.                                                                       Σύμφωνα με τα δημογραφικά στοιχεία για το 2012, που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τη Eurostat, το συγκεκριμένο έτος καταγράφηκαν στην Ελλάδα 100.400 γεννήσεις και 116.700 θάνατοι. Στην Ελλάδα ο πληθυσμός μειώθηκε κατά 60,5 χιλιάδες το 2012 και την 1/1/2013 έφτασε τους 11,161 εκατομμύρια κατοίκους.
Η μείωση κατά 5,5‰ στον πληθυσμό της Ελλάδας, καταγράφεται τη στιγμή που ο πληθυσμός της ΕΕ αυξήθηκε κατά μέσο όρο 2,2‰. Συγκεκριμένα, ο πληθυσμός αυξήθηκε σε 17 κράτη-μέλη της ΕΕ και μειώθηκε σε 11.
Οι μεγαλύτερες μειώσεις πληθυσμού καταγράφηκαν στη Λιθουανία (-10,6‰), στη Λετονία (-10,3‰), στην Εσθονία (-6,8‰), στη Βουλγαρία (-5,8‰), στην Ελλάδα (-5,5‰) και στην Πορτογαλία (-5,2‰).


Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

1973-2013 : '' Εδώ Πολυτεχνείο...''

Εκπέμπουν από το Πολυτεχνείο οι πρώην εργαζόμενοι της ΕΡΤ
Ethnos.gr – 
·         Δοκιμαστική εκπομπή ραδιοφωνικού προγράμματος από το χώρο του Πολυτεχνείου πραγματοποίησαν απόψε εργαζόμενοι της πρώην ΕΡΤ.
«Αυτό που ακούτε είναι η φωνή των ελεύθερων εργαζόμενων της ΕΡΤ. Είμαστε στον αέρα μαζί σας. Η ΕΡΤ είναι ανοιχτή», ανέφερε ο εκφωνητής. Εξάλλου, ανακοίνωσε ότι αργότερα θα μεταδοθεί μέσω της ΕΤ3 και εικόνα από το χώρο του Πολυτεχνείου.
Όπως σημείωσε ο εκφωνητής, η εκπομπή του προγράμματος γίνεται με τη χρήση ιδίων μέσων, και ειδικότερα δύο απλούς υπολογιστές, καθώς και τη βοήθεια που πρόσφεραν στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, οι 9 φοιτητικοί σύλλογοι και ο σύλλογος των διοικητικών υπαλλήλων του Πολυτεχνείου.
Οπως ανακοινώθηκε, για αύριο Σάββατο είναι προγραμματισμένη 9ωρη ζωντανή εκπομπή που θα ξεκινήσει στις 12 το μεσημέρι.
«Συνεχίζουμε τον αγώνα και θα εκπέμψουμε από το Πολυτεχνείο, μέσω διαδικτύου, στο www.ertopen.com με τη βοήθεια μόνο των φοιτητών και των εργαζομένων στο ΕΜΠ, παρά την εμμονή της Πρυτανείας να μη συγκαλεί την Επιτροπή Εορτασμού του Πολυτεχνείου εχθές, ώστε να μην διαφανεί η ομόθυμη θέληση όλων όσων απαρτίζουν αυτή την επιτροπή πλην της Πρυτανείας», τόνιζε νωρίτερα σε ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ καλώντας σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων.
Στην ανακοίνωση η Ένωση, μεταξύ άλλων, καταγγέλλει «τις απειλές για εισβολή στο ΕΜΠ αν εκπέμψει η ΕΡΤ από τον χώρο του Πολυτεχνείου», ενώ καλεί σε συμμετοχή στην εκδήλωση εργαζομένων που γίνεται το Σάββατο 16 Νοεμβρίου στο Πολυτεχνείο, σε μαζική συμμετοχή στην πορεία για τα 40 χρόνια του Πολυτεχνείου και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στον αγώνα των εργαζόμενων στην ΕΡΤ την Τρίτη 19 Νοεμβρίου στις 7 μ.μ. στην Αγ. Παρασκευή.
Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της ΠΟΣΠΕΡΤ Π. Καλφαγιάννης η εκπομπή προγράμματος θα γίνει για τρεις μέρες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Απόσπασμα από έκθεση μαθήτριας Λυκείου της Αρκαδίας :

''... Άλλη μιά << έφοδος προς τον ουρανό >>, που κράτησε ζωντανή τη φλόγα
γιά μιά καλύτερη ζωή, που να ελευθερώνει, να ενώνει, να δημιουργεί το νέο και
τη συνεργασία δημιουργών. Άλλη μιά αυθόρμητη προσφορά χιλιάδων απλών
ανώνυμων Ανθρώπων,που ανέβηκαν ψηλά στη κλίμακα της ανθρωπιάς, και
στάθηκαν ψηλά χωρίς να επιδιώξουν αναγνώριση και προβολή. Ήταν γιαυτούς
μιά προσφορά της ζωής προς τη Ζωή. Οι λίγες εξαιρέσεις κάποιων  επώνυμων
πλέον, που έχουν κερδίσει και τη γενική περιφρόνηση, τονίζουν το μεγαλείο των
πολλών ''άγνωστων στρατιωτών '' της αληθινής ζωής, που δεν βολεύονται, δεν
εφησυχάζουν δεν εξαγοράζονται και είναι πάντα εκεί που τους καλεί το φώς και
 η ομορφιά... ''

Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2013

7-11-2013 ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΤΗΣ 11-6-2013 ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ

                           Η ΕΡΤ ΦΙΜΩΝΕΤΑΙ
                              46 χρόνια μετά:
Το όνειρο του Παπαδόπουλου γίνεται πραγματικότητα.
           Η χώρα κυβερνάται '' δημοκρατικά'' με :
         ''ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΜΕΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΑΣΣΟΜΕΝ''          

295218703_ccea9563f6_o.jpg΄
από ''σωτήρες'' που φοράνε χειροπέδες και σε..πόρτες,
διασύροντας και την πατρίδα μας


Υπάρχει όμως πάντα η συνέχεια,γιατί ''τα πάντα ρεί''...,
που το ξεχνάνε πάντα οι επίδοξοι ''σωτήρες'' :
191572-untitled.jpg

Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Σε άλλους κόβουν το ρευμα και γιά άλλους λεφτά υπάρχουν

Η εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου μπορεί να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να πουλάει αυτό που παράγει σε υπερδιπλάσια τιμή

Πλήθος ερωτημάτων εγείρει η απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), που είναι αρμόδια για τη διαιτησία, να προσφέρει στην εταιρεία του ομίλου Μυτιληναίου και να αγοράζει ρεύμα κάτω του κόστους και να πουλάει αυτό, που παράγει, σε υπερδιπλάσια τιμή...
Ποιος θα πληρώνει τη διαφορά μεταξύ του κόστους και της χαμηλότερης τιμής, με την οποία θα προμηθεύεται ρεύμα η Αλουμίνιον ;», διερωτάται ο συντάκτης του άρθρου, που δίνει αμέσως την απάντηση :«Φυσικά, εμείς οι υπόλοιποι καταναλωτές, γιατί τη διαφορά αυτή η ΔΕΗ θα πρέπει να την εισπράξει από τους υπόλοιπους με αύξηση των τιμολογίων».
Στο δημοσίευμα γίνεται λόγος για το «πλέον εξωφρενικό στην όλη υπόθεση», που είναι το γεγονός ότι «πριν από λίγες ημέρες ο κ. Μυτιληναίος συμπεριλήφθηκε από την Κάπα Research στη λίστα με τους 10 καλύτερους Έλληνες επαγγελματίες, το βασικό κριτήριο δε που καθόρισε για τους 10 αυτούς επαγγελματίες είναι ότι… δεν γιγαντώθηκαν από το Δημόσιο. Προσέξτε πόσες επιδοτήσεις παίρνει ετησίως από το Δημόσιο ο κ. Μυτιληναίος, μόνο από τον τομέα της ηλεκτρικής ενέργειας και βγάλτε τα συμπεράσματά σας :
22.500.000 ευρώ/χρόνο από την τιμή κάτω του κόστους, που καθόρισε η διαιτησία της ΡΑΕ για την προμήθεια ρεύματος από τη ΔΕΗ.
58.000 ευρώ/χρόνο από την υψηλότερη τιμή ρεύματος, με την οποία πουλάει ρεύμα η Αλουμίνιον από τη δική της μονάδα ηλεκτροπαραγωγής (συμπαραγωγή ηλεκτρισμού-θερμότητας), σε σχέση με αυτήν, με την οποία προμηθεύεται από τη ΔΕΗ.
90.000.000 ευρώ/χρόνο από την αμοιβή για τα ΑΔΙ (Αποδεικτικά Διαθεσιμότητας Ισχύος) των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του Μυτιληναίου, χρήματα που εισπράττει κατόπιν ενεργειών και αποφάσεων της ΡΑΕ και του αρμόδιου υφυπουργού ΠΕΚΑ, Μάκη Παπαγεωργίου (όπως συμβαίνει και για τα παραπάνω 58.000 ευρώ).
Σύνολο : πάνω από 170.000.000 ευρώ/χρόνο επιδοτήσεις για τον επιχειρηματία, που… δεν συντηρείται από το Δημόσιο».
Όπως σχολιάζει το δημοσίευμα, «πέρα από τις όποιες ενέργειες της ΔΕΗ σε επίπεδο προσφυγών κλπ., το θέμα ανάγεται και σε ένα άλλο επίπεδο, καθαρώς πολιτικό, αφού γεννιέται ένα εύλογο ερώτημα σχετικά με τη θέση του κ. Παπαγεωργίου σε όλα τα παραπάνω. Δεν μπορεί το αρμόδιο μέλος μιας κυβέρνησης να ανέχεται όλα τα παραπάνω, την ίδια στιγμή που για όλους τους υπόλοιπους ετοιμάζονται αυξημένοι φόροι, χαράτσια, ΦΑΠ, κλπ.».
Newsbeast