Σάββατο 29 Μαρτίου 2014

Εικόνα Κατοχής

Περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις 

για πρώτη φορά από το 1941.


Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας, το 2012, 
για πρώτη φορά μετά το 1941, είχαμε 16 χιλιάδες περισσότερους θανάτους
από γεννήσεις στην Ελλάδα.

Οι γεννήσεις υποχώρησαν το 2012 σε 100.371 (51.654 αγόρια και 48.717 κορίτσια) παρουσι-

άζοντας μείωση κατά 5,69% από το 2011 που ήταν 106.428 (54.862 αγόρια και 51.566 κορίτσια).

Οι θάνατοι, κατά το 2012, παρουσίασαν αύξηση κατά 5% και ανήλθαν σε 116.670, (60.137 

άντρες και 56.533 γυναίκες) έναντι 111.099 (57.999 άντρες και 53.100 γυναίκες) το 2011.

Σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του επίκουρου καθηγητή  Υγιεινής και Επι-
δημιολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,Γιώργου 
Ραχιώτη, η τάση μείωσης του πληθυσμού είχε διαφανεί από το 2011,όταν 
για πρώτη φορά, αλλά σε πολύ μικρότερο ποσοστό, διαπιστώθηκε ότι οι 
θάνατοι ήταν περισσότεροι από τις γεννήσεις.

Δευτέρα 24 Μαρτίου 2014

O προφητικός Μακρυγιάννης γιά τους σημερινούς συνεχιστές του Κωλέτη

ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΎΜΑΤΑ

...Όλα αυτά τα δεινά και άλλα πλήθος είναι έργα του Κωλέτη και της συντροφιάς του, οπού άφησε εντολή να κυβερνιώμαστε με αυτό το σύστημα και με τους τοιούτους συντρόφους του. Και από αυτό παθαίνομεν και τι θα πάθωμεν ακόμα ο Θεός το γνωρίζει. Και αυτά ήταν δια τους ξένους σκοπούς του και τις ’διοτέλειές του ........

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

ΔΙΑΡΚΗΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΟΛΠ - ΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥΣ


Αφού όλα τα τελευταία χρόνια καταχρέωσαν την Ελλάδα γιά ίδιον όφελος, τώρα την ξεπουλάνε πάλι γιά ίδιον όφελος.
Τα τελευταία στοιχεία που αποκαλύφθηκαν και βγήκαν στη δημοσιότητα δείχνουν ότι :
Ξεπουλάνε όλο το λιμάνι με 250 εκατ. ευρώ, όταν η αξία του είναι πάνω από 1,63 δισ. ευρώ 
Είναι «Μαϊμού» ο διαγωνισμός, με διαδικασίες που έχει επιβάλει η Cosco, γιαυτό άλλαξαν τους όρους, για να αποκλείσουν κάθε άλλον επενδυτή. Δηλαδή χαρίζουν τον ΟΛΠ  στους Κινέζους.
Είναι τόσο αδίστακτοι, που αγνοούν και τα θεσμικά όργανα : Αντισυνταγματική η πώληση λέει το ΣτΕ. 
Συγκεκριμένα : 
Συρρίκνωσαν τις ημερομηνίες για να μη μετάσχει άλλος! 
Η προθεσμία για συμμετοχή στον διαγωνισμό συρρικνώθηκε από 90 μέρες στις 45, και αυτό έγινε σκόπιμα, για να ευνοηθεί η Cosco, αφού είναι η μόνη που γνωρίζει όλα τα δεδομένα του ΟΛΠ λόγω της αρχικής Σύμβασης Παραχώρησης, που υπογράφηκε το 2009. Ο περιορισμός για τη συμμετοχή στον διαγωνισμό έγινε για έναν και μόνο λόγο, για να αποκλεισθεί κάθε άλλος ενδιαφερόμενος. Η Cosco, όμως, έχει φροντίσει και για την περίπτωση που κάποιος επενδυτής καταφέρει να καταθέσει προσφορά. Περιορίσθηκε και η προθεσμία υποβολής συμμετοχής στη δεύτερη φάση, που αρχικά ήταν 70 μέρες και έγιναν -ω του θαύματος- 30 μέρες. Ο ευνοημένος είναι η Cosco, η οποία ήδη έχει ετοιμάσει τον φάκελο. Με τη μεθόδευση αυτή αποκλείεται κάθε άλλος ενδιαφερόμενος. Πρόκειται για ευθεία παραβίαση των κοινοτικών κανόνων διαφάνειας, αφού για μικρότερης σημασίας συμβάσεις τίθεται όριο τουλάχιστον 52 ημερών. Οι Κινέζοι φρόντισαν να μην υπάρχει καμία περίπτωση να τους χαλάσει τη δουλειά κάποιος επενδυτής. Επέβαλαν στους όρους του διαγωνισμού αύξηση κατά 100% στα κριτήρια τεχνικής επάρκειας! 

ΣτΕ: Τα λιμάνια ανήκουν στη δημόσια κτήση 

Η πώληση της καταστατικής πλειοψηφίας (67%) του ΟΛΠ είναι αντισυνταγματική. Είναι αποκαλυπτική η απόφαση 1212/2010 της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας, στην οποία επισημαίνονται τα εξής: «Οι λιμένες ανήκουν στη δημόσια κτήση και προορίζονται για την άμεση εξυπηρέτηση δημόσιου σκοπού, ο οποίος συνίσταται στην κοινοχρησία τους, η διαχείρισή τους δε αντιδιαστέλλεται προς την ιδιωτική περιουσία του Δημοσίου και συνιστά άσκηση δημόσιας εξουσίας». Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να αποκοπεί η κοινοχρησία από το κράτος και τη δημόσια εξουσία, και επομένως η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ είναι αντισυνταγματική.

Και ο αυτοεξευτελισμός σαν φύλλο συκής : 

 Όρισαν εκπρόσωπο επικοινωνίας για την πώληση του ΟΛΠ υπάλληλο της Morgan Stanley στο Λονδίνο! 




Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

AIΣΧΟΣ! ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ


http://www.pireas2day.gr/02,33,9542,00.aspx

Ημερομηνία δημοσίευσης: 06/03/2014
Με διαδικασίες- εξπρές προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ
Με διαδικασίες- εξπρές προχωράει το ΤΑΙΠΕΔ στην πώληση του 67% των μετοχών του ΟΛΠ ΑΕ καθώς αργά το βράδυ της Τετάρτης 5/3 δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του την πρόσκληση ενδιαφέροντος.

Νωρίτερα, το ΤΑΙΠΕΔ είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία γνωστοποιούσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία πώλησης προκαλώντας έντονες αντιδράσεις ακόμα και μέσα στο ΠΑΣΟΚ αλλά και στους εργαζόμενους στο λιμάνι (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση του Pireas2day.gr πατήστε εδώ).

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επικοινωνία, που είχε το Pireas2day.gr με τον υπεύθυνο του Τομέα Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Καρύδη δεν έκρυψε την δυσαρέσκειά του για την ενέργεια της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ λέγοντας ότι δεν είναι δυνατό να προχωράει αυτή η διαδικασία χωρίς να έχουν ρυθμιστεί τα θέματα λειτουργίας των Ρυθμιστικών Αρχών, που έθεσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην Βουλή.

Για έναν ανεξήγητο λόγο το ΤΑΙΠΕΔ απαγορεύει ρητά την αναπαραγωγή, αντιγραφή ή αποθήκευση σε οποιοδήποτε μέσο, ολικά ή μερικά, χωρίς την προηγούμενη έγγραφη συγκατάθεση του ΤΑΙΠΕΔ. Γι’ αυτό τον λόγο όσοι θέλουν να διαβάσουν την πρόσκληση μπορούν να επισκεφθούν την σελίδα του ΤΑΙΠΕΔ πατώντας εδώ.

Πάντως, ερωτηματικά δημιουργεί το γεγονός ότι αυτή- αλλά και άλλες προσκλήσεις ενδιαφέροντος- δεν φέρουν καμία υπογραφή ενώ φαίνεται ότι οι προθεσμίες αρχίζουν να «τρέχουν» χωρίς να υπάρχει δημοσίευση στην Εφημερίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ή οπουδήποτε αλλού.

Ενδεικτικό ακόμα της βιασύνης, που γίνεται η όλη διαδικασία είναι ότι στην σελίδα 17 και στην παράγραφο 9.4 αναφέρεται ότι «όλα τα δικαιολογητικά θα πρέπει να έχουν εκδοθεί (και όπου προβλέπεται) να έχουν επικυρωθεί το αργότερο 90 ημέρες πριν από την ημερομηνία υποβολής Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, η οποία εκπνέει στις 28/4/2014. Δηλαδή, το Ταμείο θεωρεί ότι κάποιοι μπορούν ήδη να έχουν ξεκινήσει την διαδικασία έκδοσης δικαιολογητικών;

Από εκεί και πέρα, μια ακόμα διαφοροποίηση σε σχέση με το κείμενο, που είχε δοθεί, την τελευταία στιγμή, στην Βουλή (για να διαβάσετε την σχετική ανάρτηση πατήστε εδώ) είναι ότι στις απαιτήσεις, που πρέπει να πληρούν οι ενδιαφερόμενοι, θα είναι εναλλακτικά η εμπειρία σε διαχείριση κοντέϊνερ ή car terminal ή επιβατικών λιμένων.

Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό αποτελεί ακόμα μια διευκόλυνση προς την Cosco, η οποία εξειδικεύεται στην διαχείριση κοντέϊνερ.