Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό



«Φωνή λαού, οργή θεού... ». Εκατοντάδες επιστημονικοί και οικολογικοί φορείς διατρανώνουν την αντίθεσή τους στις επιχειρούμενες αλλαγές στον αιγιαλό και με επιχειρήματα κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για όσα πρόκειται να ζήσουμε με το «ξεπούλημα» των παραλιών.
Εκστρατεία για την ευαισθητοποίηση και την κινητοποίηση πολιτών και φορέων κατά του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες που απειλεί να καταστρέψει το παραθαλάσσιο, πολιτιστικό και φυσικό περιβάλλον, αναλαμβάνει το Πανελλήνιο Δίκτυο «Ακτές Ώρα Μηδέν»...
Την αντίθεσή του στο σχέδιο νόμου «Οριοθέτηση, Διαχείριση και Προστασία Αιγιαλού και Παραλίας» εκφράζει το Πανελλήνιο Δίκτυο «Ακτές Ώρα Μηδέν» το οποίο καλεί τους πολίτες να διαδώσουν και να υπογράψουν το ψήφισμα που συνέταξαν 130 φορείς και έχουν υπογράψει ήδη 147.500 άτομα.
cropped-header-thumb-large
Το εν λόγω νομοσχέδιο έχει προκαλέσει πρωτοφανή σε μαζικότητα αντίδραση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τόνισε η Μαρία Καραμανώφ, σύμβουλος Επικρατείας και μέλος ΔΣ του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας...
Μια από τις δράσεις διαμαρτυρίας που έχουν ξεκινήσει, αποτελεί ο υπερμαραθώνιος «240 χλμ για τον αιγιαλό» που αποτελεί πρωτοβουλία του μαραθωνοδρόμου Άγη Εμμανουήλ. Με αφετηρία τις Κεχριές κοντά στα Ίσθμια στις 8 Ιουλίου, οι δρομείς θα περάσουν από Ελευσίνα, Ελληνικό, Ανάβυσσο, Λαύριο, Λούτσα και θα καταλήξουν στις 12 Ιουλίου στον Σχοινιά. Παράλληλα θα λάβει χώρα σκυταλοδρομία πολιτών, η συμμετοχή των οποίων αυξάνεται με μαθηματική πρόοδο,... 

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/465054/orologiaki-vomva-to-nomoshedio-gia-ton-aigialo#ixzz35p05CtPR
Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/465054/orologiaki-vomva-to-nomoshedio-gia-ton-aigialo#ixzz35oynHXPJ

Κυριακή 22 Ιουνίου 2014

Oμολογούν κυνικά ότι το σύστημα τους μπορεί να σωθεί μόνο με εξόντωση και αίμα - αντί να αλλάξει το σύστημα προτιμούν ένα παγκόσμιο πόλεμο

New York Times: “Χρειαζόμαστε έναν πολύνεκρο παγκόσμιο πόλεμο για να συνέλθει από την ύφεση η παγκόσμια οικονομία”!

by pcuser
"H παγκόσμια οικονομία αναπτύσσεται μόνο με παγκόσμιους πολέμους"υποστηρίζουν σε άρθρο-σοκ οι New York Times,η ναυαρχίδα των Δημοκρατικών που είναι και το κυβερνών κόμμα στις ΗΠΑ αυτή την εποχή, την επαύριο του άρθρου του πρώην ΥΠΟΙΚ επί κυβερνήσεων Ρ.Ρήγκαν, Paul Craig Roberts ο οποίος δήλωσε ότι "Στην Ουάσιγκτον υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί ένα πρώτο πυρηνικό πλήγμα εναντίον της Ρωσίας και να καταφέρουν να γλιτώσουν από τις συνέπειες μιας πιθανής ανταπόδοσης"...
Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δευτέρα 16 Ιουνίου 2014

ΟΥΤΟΠΙΑ

Για την ουτοπία του συνταξιούχου του ΟΛΠ μια άποψη από τα ''παληά'' :

'' Ένας χάρτης του κόσμου που δεν περιέχει Ουτοπία δεν αξίζει να κοιτάξεις
καν, γιατί αφήνει έξω τη μόνη χώρα όπου η Ανθρωπότητα πάντα θα προσγειώνεται.
Κι όταν προσγειωθεί, κοιτάζει πέρα και, βλέποντας μια καλύτερη χώρα, ξεκινάει
για εκεί.
Πρόοδος είναι η υλοποίηση της μιας μετά την άλλη Ουτοπίας''.
                                                                                                      Όσκαρ Ουάιλντ

Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Μικρή εξομολόγηση συνταξιούχου του ΟΛΠ

Έζησα και δούλεψα μερικές δεκαετίες στο λιμάνι.
Ο χώρος γοητευτικός με συντροφιά τη θάλασσα.
Οι συνάδελφοι, οι πιό πολλοί, απλοί, άμεσοι και συναισθηματικοί, ιδιαίτερα οι εργατοτεχνίτες.
Η εργασία που έκανα είχε πολλά περιθώρια να δημιουργήσεις κάτι καλύτερο, αρκεί να είχες την όρεξη. Ευτυχώς την είχα και πέρασα καλά. Ποτέ δεν είπα ''Ωχ, αύριο Δευτέρα''. Μου έδινε χαρά να κάνω καλά αυτό που έκανα, πηγαίνοντάς το λίγο παραπέρα.
Κάποτε τέλειωσε και αυτός ο κύκλος της ζωής και είμαι συνταξιούχος. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσα να φύγω αργότερα, αλλά με έσπρωξε η βίαιη πραγματικότητα που ζούμε τα τελευταία χρόνια με την κρίση, τα μνημόνια και η καθημερινή αβεβαιότητα.
Η συνειδητοποίηση τους πρώτους μήνες, ως συνταξιούχος, ήταν καταλυτική. Βίωσα την μεγάλη ανάγκη του ελεύθερου χρόνου που έχει ο κάθε άνθρωπος. Την καλύτερη δουλειά να κάνεις, κάθε μέρα 8 ώρες +2 διαδρομή, γιά σειρά ετών παθαίνεις ''στρέβλωση''. Γυρίζεις σπίτι και έχεις ελάχιστα περιθώρια να κάνεις κάτι έξω από το σπίτι ή και μέσα σε αυτό, που να ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.
Μοναδική απόλαυση το φαί και παραδίνεσαι αμαχητί στην τηλεόραση. Γίνεσαι έτσι εύκολη λεία για τους μηχανικούς της ψυχής να σου περάσουν ό,τι θέλουν   ( κάτι ξέρουν οι ''από πάνω'' σε όλο το κόσμο, που ενισχύουν οικονομικά τα ΜΜΕ, που είναι πάντα ελλειμματικά).
Έτσι ο άνθρωπος, που για να είναι ισορροπημένος χρειάζεται να καλλιεργεί και να αναπτύσσει όλες τις πλευρές του (σώμα, μυαλό και ψυχή), όταν δουλεύει 8-10 ώρες την ημέρα, δεν έχει χρόνο ούτε γιά να γυμνάσει το σώμα του, ούτε για πνευματικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, ούτε για επαφή με τη φύση και τον έρωτα ούτε για να ασχοληθεί με τα κοινά. Η ζωή του είναι στρεβλή και μονότονη.
Τώρα που βγήκα στη σύνταξη, και έχω πολύ ελεύθερο χρόνο, μπορώ να επιλέγω  αυτό που πραγματικά θέλω να κάνω, για όλες τις πλευρές μου, χωρίς ασφυκτικούς προγραμματισμούς.
Νιώθω πιό άνθρωπος. Δεν οδηγείται όλο το δυναμικό μου σε μια κατεύθυνση.
Σκέφτομαι πόσο πιό ωραία μπορεί να γίνει η ζωή, άμα το συνειδητοποιήσουμε αυτό και αλλάξουμε μερικά πράγματα άμεσα σήμερα και παραπέρα αν οραματιστούμε για αύριο.
Επειδή κάποια που θεωρήθηκαν στην εποχή τους ουτοπίες (8ωρο, αργία Σαββάτου, κοινωνική ασφάλιση, δωρεάν παιδεία, ταξίδια στο διάστημα κλπ) έγιναν πραγματικότητες όταν το πίστεψαν πραγματικά οι άνθρωποι, έτσι σαν αφορμή γιά στοχασμό θα πω και εγώ τη δικιά μου ουτοπία.
Σκέφτομαι να παίρναμε παγκόσμια μια απόφαση για 4ωρη ημερήσια εργασία με αποδοχές που να εξασφαλίζουν μια απλή ζωή, με πραγματικά δωρεάν παιδεία και υγεία.
 Αυτόματα θα εξαφανιζόταν η ανεργία και άνθρωποι χαρούμενοι και ελεύθεροι θα δημιουργούσαν έναν ωραίο κόσμο χωρίς ανάγκη αρρωστημένης απόδρασης (ναρκωτικά) ή επανάληψης αυτού που βιώνεις από αυτούς που έχουν την δύναμη (κλοπή και βία). Ένα κόσμο με ουσιαστικές ανθρώπινες σχέσεις και πολύπλευρες προσωπικότητες. Ένα κόσμο ανθρώπινο.
Ίσως ο εφιάλτης της κρίσης που ζούμε τώρα να αποτελέσει κίνητρο για κάτι τέτοιο ή παρόμοιο, και να ξεφύγουμε τόσο από την σημερινή κατάσταση, όσο και από το ψευτοόνειρο που προηγήθηκε, της αλόγιστης κατανάλωσης και του προσωπικού βολέματος.
Καλή μας συνέχεια συνάδελφοι!

Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Συνεχίζουν την ''εθνική'' τους πολιτική - άξιος ο μισθός τους

Τρία «φιλέτα» του παράκτιου μετώπου μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Νευραλγικά «φιλέτα» γης στην «Ριβιέρα» της Αττικής μεταβίβασε η διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, που είχε συσταθεί για τον ίδιο λόγο και με στόχο την προκήρυξη διεθνούς πολεοδομικού διαγωνισμού για τη μελέτη του master plan αξιοποίησης του μετώπου.
Σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τρία κομβικά ακίνητα για την ''οργανωμένη αξιοποίηση'' του παράκτιου μετώπου.
Άγιος Κοσμάς ως «Αστέρια» και Σούνιο
Το πρώτο είναι 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας.
Το δεύτερο άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα.
Το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel), εκτάσεως 383 στρεμμάτων...
Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Γ.Στουρνάρα, Π.Παναγιωτόπουλου, Κ.Χατζηδάκη, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, Αδ.Γεωργιάδη, Γ.Μανιάτη, Χ.Αθανασίου και Όλ.Κεφαλογιάννη), ενταφιάζει οριστικά το ενδεχόμενο οργανωμένης πολεοδόμησης της «Αττικής Ριβιέρας», από το Φάληρο ως το Σούνιο, και την επανασύνδεσή της με την πόλη.

Μαζί με τα «φιλέτα» της Αττικής μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει τοπόσημα όπως το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, αλλά και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας και το λιμάνι της Ζέας.

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Καλό μήνα με λίγο Αϊνστάιν

- Τα ιδανικά που μου φώτισαν το δρόμο και που κάθε στιγμή μου έδιναν κουράγιο για να αντιμετωπίσω τη ζωή ευδιάθετα υπήρξαν η Αλήθεια, η Καλοσύνη και η Ομορφιά.
- Οι καθημερινοί στόχοι της ανθρώπινης προσπάθειας- περιουσία, επιφανειακή επιτυχία, πολυτέλεια- πάντοτε μου φαίνονταν περιφρονητέοι.
- Το πολιτικό μου ιδεώδες είναι η δημοκρατία. Ας είναι κάθε άνθρωπος σεβαστός και ας μην αφήσουμε κανένα να θεοποιείται.
- Το πολυτιμότερο πράγμα στη μεγαλοπρέπεια της ανθρώπινης ζωής δεν είναι το κράτος, αλλά το δημιουργικό και ευαίσθητο άτομο, η προσωπικότητα.
- Το ωραιότερο πράγμα που μπορούμε να αισθανθούμε είναι το μυστήριο. Είναι το θεμελιώδες συναίσθημα που κυριαρχεί στην αληθινή τέχνη και την αληθινή επιστήμη.