Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Κυβερνώντες και Αρχαία Ελλάδα μέσα από τον Αριστοτέλη+μία ευχή

''Από την έννοια της ελευθερίας προήλθε και η αντίληψη σύμφωνα με την οποία ο πολίτης δεν πρέπει να άρχεται από κανέναν, ή εάν τούτο δεν είναι δυνατόν, έκαστος να άρχεται δι'εναλλαγής. Η αντίληψη αυτή συμβάλλει στην ελευθερία τη βασιζόμενη στην ισότητα''

''Ο καλός πολίτης πρέπει να ξέρει και να κυβερνιέται και να κυβερνάει''

''Δημοκρατικό είναι να κληρώνονται οι κυβερνώντες.Το να εκλέγονται είναι ολιγαρχικό''

Η ευχή:
Να γίνουν οι ψηφοφόροι πολίτες

Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Πώς να μην υπάρχει και να βαθαίνει η κρίση;


Το 1% του πλανήτη, θα έχει περισσότερα από το 99% μαζί το 2016…

Στον ''πολιτισμένο'' μας κόσμο,περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι, ζουν με λιγότερο από 1,25 δολάρια την ημέρα…

Αυτό που συμβαίνει, αποτελεί προσβολή και μέγιστη στρέβλωση των αρχών επί των οποίων υποτίθεται ότι βασίζεται ο αποκαλούμενος ως δυτικός πολιτισμός. Η είδηση που μεταδίδουν τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως είναι χαρακτηριστική: Μέχρι το 2016, το 1% των πλουσιότερων ανθρώπων του πλανήτη, θα έχουν μεγαλύτερη οικονομική ισχύ, από όλο μαζί το 99% που απομένει…
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τον Οργανισμό Oxfam International που χρησιμοποίησε στοιχεία για τον παγκόσμιο πλούτο της ελβετικής Credit Suisse, το 1% ελέγχει το 48% του παγκόσμιου πλούτου και το 2016, όλες οι προβολές δείχνουν, ότι ο πλούτος του 1% θα υπερβεί το 50%…

Kαι στην Ελλάδα με συρρικνωμένη οικονομία (κατά 1/3) εν μέσω κρίσης, ο αριθμός των πλουσιότερων πολιτών (περιουσιακά στοιχεία άνω των 30 εκατ.ευρώ) αυξήθηκε στο 2014 από 505 άτομα σε 565.
Ο συνολικός καθαρός πλούτος των πλούσιων Ελλήνων υπολογίζεται στα 70 δισ. δολάρια για το 2014 από τα 60 δισ. δολάρια ένα χρόνο πριν με άνοδο 16,7%, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας αναλύσεων Wealth-X και της ελβετικής τράπεζας UBS με τίτλο «World Ultra Wealth Report 2014». (Καθημερινή)

Πέμπτη 1 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ 2015 ΝΑ ΕΊΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ :

-περισσότερους ενεργούς πολίτες και λιγότερους παθητικούς υπηκόους. 
-λιγότερη ανάθεση και περισσότερες πρωτοβουλίες.
-λιγότερη TV και περισσότερη επικοινωνία με τους γύρω μας.
-περισσότερη αλληλεγγύη και λιγότερη ελεημοσύνη.

Τότε ο φόβος και η απελπισία θα δόσουν τη θέση τους στο θάρρος και την ελπίδα, που είναι τα ισχυρότερα όπλα μιας κοινωνίας, που την κρίση την μετατρέπει σε ευκαιρία για κάτι εντελώς καινούργιο.