Σήμερα ξύπνησα νωρίς και αναρωτήθηκα τι πρέπει να κάνω, πριν το ρολόι μου δείξει μεσάνυχτα.
Είναι δική μου η απόφαση να διαλέξω, με ποιόν τρόπο θα ξοδέψω τη μέρα μου.
Μπορώ να παραπονεθώ γιατί βρέχει, ή να ευχαριστήσω την βροχή γιατί καθαρίζει την ατμόσφαιρα!
Μπορώ να είμαι θλιμμένος επειδή δεν έχω χρήματα… …ή να νιώσω ευτυχισμένος, επειδή αποφάσισα να περιορίσω τις δαπάνες μου!
Μπορώ να γκρινιάζω για την υγεία μου, ή να ευγνωμονήσω τον Θεό που είμαι ζωντανός!
Μπορώ να παραπονιέμαι ότι φταίνε οι γονείς μου για τη φτώχεια μου, ή να τους ευγνωμονώ που με έφεραν στον κόσμο!
Μπορώ να βαριέμαι όταν πρέπει να πάω να δουλέψω, ή να νιώθω ευλογημένος, που έχω μια δουλειά!
Μπορώ να δυσανασχετώ, επειδή πρέπει να κάνω κάποιες δουλειές στο σπίτι μου… …ή να δοξάζω το Θεό, που έχω μία στέγη!
Μπορώ να στεναχωριέμαι, γιατί κάποιοι φίλοι μου με πλήγωσαν… …ή να είμαι γεμάτος χαρά, επειδή μπορώ να κάνω καινούργιες φιλίες!
Μπορώ να είμαι απογοητευμένος γιατί κάτι που ονειρεύτηκα δεν πραγματοποιήθηκε… …ή να είμαι ευτυχισμένος γιατί έχω την δυνατότητα, να κάνω μια καινούργια αρχή!
Η μέρα είναι μπροστά μου και με περιμένει. Περιμένει να την προγραμματίσω, με τον τρόπο που θέλω εγώ! Κι εγώ είμαι εδώ! Είμαι ο άνθρωπος που μπορεί να δώσει μορφή και σχήμα σ’ αυτό το υπέροχο έργο… Γιατί… όλα εξαρτώνται μόνο από μένα!!!
Τσάρλυ Τσάπλιν
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ 1. Εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά 2. Aνήσυχοι για ό,τι συνέβη (cosco) και για ό,τι ετοιμάζεται να συμβεί. 3. Μέλη μιάς κοινωνίας που δοκιμάζεται από την επέλαση της Τρόικας και των Μνημονίων της. 4. Προβληματιζόμενοι με διάθεση επικοινωνίας. 5. Συνειδητοποιημένοι ως προς το αδιέξοδο και την ανεπάρκεια των μεμονωμένων ατόμων. 6. Αναζητητές της συλλογικότητας με διατήρηση της μοναδικότητας του καθένα.
Παρασκευή 25 Μαΐου 2018
Κυριακή 20 Μαΐου 2018
Μία μετανάστευση που ικανοποιεί πολλούς, αλλά όχι τους ίδιους τους μετανάστες
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ 700.000 Έλληνες έχουν μεταναστεύσει τα χρόνια της κρίσης.
Μόνο το 2017 έχουν φύγει για το εξωτερικό 109.000.
Ικανοποιούνται οι κυβερνώντες στην Ελλάδα, γιατί παρουσιάζουν μειωμένα ποσοστά ανεργίας.
Ικανοποιούνται και οι κυβερνώντες στην Ευρώπη (κυρίως σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία), γιατί βρίσκουν έτοιμο μορφωμένο δυναμικό, για το οποίο δεν ξόδεψαν ούτε ένα Ευρώ για να το μορφώσουν.
Μόνο οι ίδιοι οι μετανάστες νιώθουν ξεριζωμένοι και εξαναγκασμένοι να ξενιτεύονται για να επιβιώσουν.
Μόνο το 2017 έχουν φύγει για το εξωτερικό 109.000.
Ικανοποιούνται οι κυβερνώντες στην Ελλάδα, γιατί παρουσιάζουν μειωμένα ποσοστά ανεργίας.
Ικανοποιούνται και οι κυβερνώντες στην Ευρώπη (κυρίως σε Γερμανία, Αγγλία, Γαλλία, Ολλανδία), γιατί βρίσκουν έτοιμο μορφωμένο δυναμικό, για το οποίο δεν ξόδεψαν ούτε ένα Ευρώ για να το μορφώσουν.
Μόνο οι ίδιοι οι μετανάστες νιώθουν ξεριζωμένοι και εξαναγκασμένοι να ξενιτεύονται για να επιβιώσουν.
Δευτέρα 7 Μαΐου 2018
Ποιοί θέλουν εντάσεις και πολέμους και δηλητηριάζουν με την προπαγάνδα τους
Πηγή: Info-war.gr
Τις πρώτες μέρες μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών της Βόρειας και της Νότιας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν και Μουν Τζε-ιν, στις 27 Απριλίου, οι μετοχές της βιομηχανίας όπλων σημείωσαν κατακόρυφη πτώση, την ώρα που τα χρηματιστήρια στην Ασία έδειχναν μετά από καιρό να κερδίζουν έδαφος.
Την ημέρα της συνάντησης, ενώ οι γενικοί δείκτες παρέμειναν σταθεροί, ο δείκτης S&P Aerospace & Defense Select Industry Index έπεσε κατά 1,3%.
Οι πέντε μεγαλύτερες πολεμικές βιομηχανίες των ΗΠΑ έχασαν αξία συνολικά 10,2 δις δολαρίων μόνο μέσα σε εκείνη τη μέρα: Συγκεκριμένα, η μετοχή της Lockheed Martin έπεσε κατά 2,5%, της Northrop Grumman κατά 3,4%, της General Dynamics κατά 3,8%, της Raytheon κατά 3,6% και της Boeing κάτι λιγότερο από 1%.
Οι απώλειες προέκυψαν μετά τη συνάντηση των δύο ηγετών που συμφώνησαν να συνεργαστούν προκειμένου να απομακρύνουν τα πυρηνικά όπλα από την Κορεατική Χερσόνησο και να διαπραγματευτούν με τις ΗΠΑ, ώστε να διακηρύξουν επίσημα την ειρήνη και να δώσουν ένα οριστικό τέλος στην εμπόλεμη κατάσταση της Κορέας.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια απότομη στροφή στη ρητορική, η οποία ιδίως μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ το 2016 είχε γίνει έντονα επιθετική, οδηγώντας τους επενδυτές προς τις μετοχές της πολεμικής βιομηχανίας.
Χαρακτηριστικά, μέσα στον τελευταίο χρόνο ο δείκτης S&P 500 είχε ανέβει κατά 12% και ο S&P Aerospace & Defense Select Industry Index κατά 27%.
Η τωρινή πτώση των μετοχών είχε ήδη ξεκινήσει μια μέρα πριν από τη συνάντηση των Kim Jong Un και Moon Jae-in, με αφορμή την επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στις ΗΠΑ, όπου συζήτησε μεταξύ άλλων για τη Βόρεια Κορέα και τη συμφωνία για τα πυρηνικά στο Ιράν.
Εγγραφή σε:
Αναρτήσεις (Atom)