Κυριακή 22 Μαΐου 2011

Σχετικά με το ΚΑΛΕΣΜΑ

  Ζούμε σε εποχή ραγδαίων εξελίξεων προς το χειρότερο!
  Εμείς σαν εργαζόμενοι του ΟΛΠ αλλά και σαν μέλη μιάς ευρύτερης κοινωνίας έχουμε νοιώσει στο πετσί μας κάποιες από τις συνέπειες αυτής της ’’ νέας’’ εποχής.
  Όλοι αισθανόμαστε ότι έρχονται ακόμα χειρότερα. Τα μηνύματα πληθαίνουν.
  Bλέπουμε στον ορίζοντα ιδιωτικοποιήσεις, αναγκαστικές μετατάξεις, απολύσεις, μεγαλύτερες περικοπές αποδοχών και άλλα πολλά.
  Εάν η μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται λίγο μακριά μας ,αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα αγγίξει τον ΟΛΠ.
  Απλά εμάς θα μας αφήσουν για λίγο μετά, επειδή είναι πρόσφατη η δυναμική μας αντίδραση στο  ξεπούλημα του λιμανιού και την αποικιοκρατική παραχώρηση του αποδοτικότερου μέρους του.
   Οι δυνάμεις που επιτίθενται ενάντια στους εργαζόμενους είναι μεγάλες.
   Για να μην βρεθούμε προ τετελεσμένων αδύναμοι και ‘’άξιοι της μοίρας μας’’, θα πρέπει οι   δυνάμεις που θα αμυνθούν να είναι πολλές, ενωμένες και καλά προετοιμασμένες.
       Θα πρέπει να είμαστε  ΌΛΟΙ !  ΌΛΟΙ  και ΕΝΕΡΓΟΊ!
      Δεν φτάνουν μερικοί συνδικαλιστές και τα Δ.Σ. των Σωματείων γιά να σηκώσουν ένα τέτοιο βάρος.         
     Χρειάζεται πανστρατιά. Ο κάθε ένας θα πρέπει να συμβάλλει  με τις ιδέες του, το χρόνο του και τις δυνάμεις του στη μάχη που έρχεται. Όλοι θα πρέπει να συμμετέχουμε στη λήψη και εφαρμογή των αποφάσεων καθώς και στο συντονισμό των ενεργειών.
        Όχι στείρα γκρίνια και αφορισμοί
        Όχι ''εν λευκώ''εκπροσωπήσεις
.       Όχι νοοτροπία ''ας  βγάλουν οι άλλοι τα κάστανα από τη φωτιά''
        Ας ξεφύγουμε από το στείρο ''εγώ'' και το ''ο σώζων εαυτόν σωθείτω'' και ας πάμε στο ''εμείς'' λειτουργώντας σαν υπεύθυνα άτομα με συναδελφική συνείδηση και αλληλεγγύη.
        Ας ξεφύγουμε από το μίζερο ''δεν γίνεται τίποτα'', γιατί πάντα κάτι περισσότερο μπορεί να γίνει από το τίποτα, εάν δεν μείνουμε αδρανείς.
        Ένα μεγάλο κακό μπορεί με τις δημιουργικές παρεμβάσεις των πολλών, να αντικατασταθεί από ένα μεγάλο καλό!.
    Ο ΟΛΠ θα ανήκει στους εργαζόμενους του και οι εργαζόμενοι του θα ανήκουν στον ΟΛΠ, εάν τον  υπερασπιστούμε ενεργά σαν νοικοκύρηδες που φροντίζουν το σπίτι τους και όχι σαν νοικάρηδες  που τον χρησιμοποιούν  αδιαφορώντας  για την τύχη του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου