Σάββατο 31 Αυγούστου 2013

''Εθνική'' πολιτική -''Πατριώτες'' πολιτικοί ή τα πάντα γιά ξεπούλημα

Πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ


10:58, 30 Αυγ 2013 | tvxsteamtvxs.gr/node/137095

Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ, έπειτα και από τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού που επιτεύχθηκε, χθες, μεταξύ του Οργανισμού και της Cosco -ΣΕΠ και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα Παρασκευή. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, η συμφωνία για τη νέα επένδυση της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά «κλείδωσε» με προσωπική παρέμβαση του Έλληνα πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά. 
Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται η εφημερίδα Ναυτεμπορική, ο πρωθυπουργόςΑντώνης Σαμαράς, βλέποντας τη δυστοκία στη λήψη αποφάσεων που εμφανίζει το ΤΑΙΠΕΔ, έδωσε εντολή στο υπ. Ναυτιλίας να αναλάβει δράση και να ετοιμάσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, μέσω της πώλησης μετοχών. Ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες και αφού λάβει την έγκριση του Μεγάρου Μαξίμου.

Ήδη, στο υπουργείο Ναυτιλίας εργάζονται πυρετωδώς σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ και το Μέγαρο Μαξίμου, ώστε ίσως και σήμερα το χρονοδιάγραμμα να είναι έτοιμο.

Παράλληλα, οι ίδιες πηγές σημειώνουν με νόημα ότι, απέναντι στο «πακέτο» της Cosco (φιλικός διακανονισμός), η κυβέρνηση «αντιπρότεινε» το δικό της «πακέτο», που προβλέπει να «τρέχει» παράλληλα με τη συμφωνία φιλικού διακανονισμού ΟΛΠ-Cosco η διαδικασία ιδιωτικοποίησης του ΟΛΠ, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον των Κινέζων
για το όλο εγχείρημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου