Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

ΣΥΜΠΤΩΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΙΤΙΑ

Ελληνικός «θησαυρός» 67 δισ. σε φορο-παραδείσους!

by pcuser

Η χώρα στο top-10 των χωρών με τη μεγαλύτερη «διαρροή» πλούτου. Πώς θα «κυνηγήσουν» φοροφυγάδες στα Κέιμαν, την Ελβετία και άλλα off shore κέντρα.
Ένας θησαυρός ελληνικού πλούτου, που αντιστοιχεί στο 37% του ΑΕΠ, δηλαδή σχεδόν σε 67 δισ. ευρώ, εκτιμάται από ερευνητές ότι κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους,γεγονός που κατατάσσει τη χώρα στην έκτη υψηλότερη θέση της σχετικής παγκόσμιας κατάταξης, δίπλα σε… μεγαθήρια της απόκρυψης εισοδημάτων, όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Βενεζουέλα και η Ρωσία.
Όπως μεταδίδει το marketwatch (εδώ το σχετικό άρθρο: http://www.marketwatch.com/story/here-are-the-countries-whose-wealthy-stash-their-riches-in-offshore-havens-2017-09-11), τρεις ερευνητές από τα πανεπιστήμια της Νορβηγίας, της Κοπεγχάγης και της Καλιφόρνιας (Μπέρκλεϊ) δημοσίευσαν μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα έρευνα για τον πλούτο που κρύβεται σε υπεράκτιους παραδείσους.
Πλούτος που αντιστοιχεί στο 9,8% του προϊόντος της παγκόσμιας οικονομίας βρίσκεται «παρκαρισμένο» σε φορολογικούς παραδείσους. Χώρες με πλούσιους φυσικούς πόρους (που γίνονται στόχος λεηλασίας), αλλά και με έντονη πολιτική και οικονομική αστάθεια έχουν τα υψηλότερα ποσοστά πλούτου που κρύβεται σε φορολογικούς παραδείσους.
Στη σχετική λίστα που κατήρτισαν οι ερευνητές, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι με διαφορά η χώρα που βρίσκεται στην πρώτη θέση και ακολουθούν η Βενεζουέλα, η Σαουδική Αραβία, η Ρωσία, η Αργεντινή, η Ελλάδα, η Ταϊβάν, η Τουρκία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και η Μ. Βρετανία. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου