Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019

28 Οκτωβρίου 1940
Η εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας απειλείται από τον φασιστικό Άξονα.
Σύσσωμος ο Ελληνικός λαός λέει ΟΧΙ, και το κάνει πράξη στα Αλβανικά βουνά ενάντια στην Ιταλική επίθεση και αργότερα ενάντια στη Γερμανική Κατοχή.
Πρώτη πράξη αντίστασης στη Γερμανική Κατοχή από έναν έφηβο:
Μαρτυρία του Χρήστου Κουτσούγερα, (arcadians.gr):
«Ένα παιδί 18 χρονών στην Βυτίνα ο Ματθαίος Πόταγας συγχρόνως σχεδόν, λες και είχαν συνεννοηθεί με το Σάντα και τον Γλέζο που κατεβάσανε την σημαία από την Ακρόπολη, αυτό το παιδί των 18 χρόνων στην Βυτίνα δεν μπορούσε να συμβιβαστεί στην ιδέα ότι η πατρίδα υποδουλώθηκε, ότι θα ζει σκλάβος. Και κατάμονος μόνος χωρίς να είναι οργανωμένος πουθενά, ούτε είχε παρέα, πήρε το πιστόλι του πατέρα του το γέμισε και πήγε στην θέση Κουτρουμπή αφού έμαθε, μαθεύτηκε στην Βυτίνα ότι θα περάσουν οι Γερμανοί, πήγε στην θέση Κουτρουμπή σε ένα βράχο στην στροφή του δρόμου και όρθιος ο Ματθαίος Πόταγας μόλις ήρθαν οι Γερμανοί άδειασε το πιστόλι στα σιδερένια αυτοκίνητα των Γερμανών. Τι να έκανε δηλαδή. Σταματήσανε οι Γερμανοί, κάνουν μία κυκλική κίνηση, το πιάσανε το παιδί και του λιώσανε το κεφάλι στο σημείο εκείνο που διάλεξε να στήσει την ενέδρα. Αυτό έκανε ο ΜατθαίοςΠόταγας».

28 Οκτωβρίου 2019

Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε αποικία χρέους από τους ''Συμμάχους'', και απειλείται πάλι η εδαφική της ακεραιότητα από τη γειτονική Τουρκία. Η κομματοκρατία παλιάς και νέας κοπής περί άλλα τυρβάζει. Αγνοεί το ΟΧΙ του Ελληνικού λαού στα Μνημόνια και στη Συμφωνία των Πρεσπών και το χαρίζει στους θιασώτες του τότε Άξονα. Αδιαφορεί και για τις απειλές σε Αιγαίο και Θράκη.
Το καθημερινό ΟΧΙ των δημοκρατών πατριωτών σε όλα αυτά το αποδίδουν κάποιοι στίχοι ενός σύγχρονου τραγουδιού:

Σταυρωμένη πατρίδα
μες στα μάτια σου είδα αχ είδα

της ανάστασης φως.
Κι ας μη μου 'χεις χαρίσει ποτέ
ένα χάδι ως τώρα

πάντα εδώ θα γυρνώ.
Από πείσμα και τρέλα θα ζω
σε τούτη τη χώρα

ώσπου να 'βρω νερό
γιατί ανήκω εδώ.

Τα καράβια μου καίω
τα καράβια μου καίω τα καίω

δε θα πάω πουθενά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου