Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Οι αρχιτέκτονες της καταστροφής...


...και ένας από τους συνεργούς  τους :
Πρώην διοικητής της Εμπορικής Τράπεζας.
Πρώην υποδιοικητής της Τράπεζας Πειραιώς και μεγαλομέτοχος της (6 εκατ.€).
Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος,από το 2008, πίσω από τέσσερις Κυβερνήσεις και θωρακισμένος από νόμο (του επίσης τραπεζικού διορισμένου πρωθυπουργού παραμονές των εκλογών του 2012) που απαλλάσσει τον εκάστοτε Διοικητή της ΤτΕ από κάθε αστική και ποινική ευθύνη γιά όλες τις ενέργειές του.
Επί των ημερών του ''συνέβησαν'':
Παραπλάνηση ως προς το ύψος του ελλείμματος το 2009, που εδοσε άλλοθι γιά την κατοχή της τρόικας.
Διάσωση χρεωκοπημένων τραπεζών ( τραπεζιτών που συνεχίζουν να πλουτίζουν) με υπέρογκα ποσά, που χρεωκόπησαν τη χώρα και τους πολίτες της.
Ξεπούλημα της Αγροτικής Τράπεζας στην ''φίλη'' Τράπεζα Πειραιώς.
Κατάρρευση των αποθεματικών των ταμείων με ''επένδυσή'' τους, από τον ίδιο, σε ομόλογα, που εν συνεχεία κουρεύτηκαν.
Και άλλα πολλά...(proton, έκθεση black rock,...)
Διαρκής του ρόλος :
Προαναγγέλλει κάθε φορά,σαν υπερπρωθυπουργός, τον νέο σκληρό πυρήνα των μνημονιακών μέτρων, που εφαρμόζουν αργότερα οι πρωθυπουργοί του.
Έτσι και τώρα ανάμεσα στα ευχολόγια, το φως στο τούνελ που βλέπει πάλι του χρόνου,το επαναλαμβανόμενο ''πιστή εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής'', πετάει την καινούργια του βόμβα: ''Να ολοκληρωθεί στην πράξη η ασφαλιστική μεταρρύθμιση με την αξιοποίηση της επαγγελματικής και της ιδιωτικής ασφάλισης, που υπό προϋποθέσεις θα μπορούσε να συμβάλει στην αναπλήρωση των απωλειών στις κύριες συντάξεις''.   Δηλαδή αφού γδύσαμε τα ταμεία, αφού λεηλατήσαμε τους μισθούς σας, πληρώστε και από πάνω, με τα λεφτά που δεν έχετε, γιά ιδιωτική ασφάλιση, γιατί οι συντάξεις σας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση θα είναι χαρτζιλίκι.
Ο κυνισμός παρέα με την κοροιδία.
Υ.Γ.1. Aποκρύπτει συστηματικά το ποιός μεγαλομέτοχος ελέγχει την  Τράπεζα της Ελλάδος. Λέγεται ότι  είναι ο γνωστός γερμανικός οίκος Rothschild.
Υ.Γ.2. Ο καθαρός μισθός του ανακοινώθηκε ότι είναι 7.615 € χωρίς άλλες πληροφορίες γιά extra, bonus,κλπ.
Μ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου