Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

Συνεχίζουν την ''εθνική'' τους πολιτική - άξιος ο μισθός τους

Τρία «φιλέτα» του παράκτιου μετώπου μεταβιβάστηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ

Νευραλγικά «φιλέτα» γης στην «Ριβιέρα» της Αττικής μεταβίβασε η διυπουργική Επιτροπή Αποκρατικοποιήσεων στο ΤΑΙΠΕΔ, αντί στην εταιρεία ειδικού σκοπού Παράκτιο Μέτωπο ΑΕ, που είχε συσταθεί για τον ίδιο λόγο και με στόχο την προκήρυξη διεθνούς πολεοδομικού διαγωνισμού για τη μελέτη του master plan αξιοποίησης του μετώπου.
Σύμφωνα με απόφαση της διυπουργικής επιτροπής που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μεταφέρθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τρία κομβικά ακίνητα για την ''οργανωμένη αξιοποίηση'' του παράκτιου μετώπου.
Άγιος Κοσμάς ως «Αστέρια» και Σούνιο
Το πρώτο είναι 176 στρέμματα γης από το Αθλητικό Κέντρο Αγίου Κοσμά μέχρι τα «Αστέρια» Γλυφάδας.
Το δεύτερο άλλα 20 στρέμματα στην Γλυφάδα.
Το τρίτο είναι το Άσπρο Λιθάρι Σουνίου (όπου και το Cape Sounio του ομίλου Grecotel), εκτάσεως 383 στρεμμάτων...
Η συγκεκριμένη απόφαση, η οποία φέρει την υπογραφή οκτώ υπουργών της κυβέρνησης (Γ.Στουρνάρα, Π.Παναγιωτόπουλου, Κ.Χατζηδάκη, Μιχ.Χρυσοχοΐδη, Αδ.Γεωργιάδη, Γ.Μανιάτη, Χ.Αθανασίου και Όλ.Κεφαλογιάννη), ενταφιάζει οριστικά το ενδεχόμενο οργανωμένης πολεοδόμησης της «Αττικής Ριβιέρας», από το Φάληρο ως το Σούνιο, και την επανασύνδεσή της με την πόλη.

Μαζί με τα «φιλέτα» της Αττικής μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ μία νέα ομάδα ακινήτων του Δημοσίου, που περιλαμβάνει τοπόσημα όπως το Χιονοδρομικό Κέντρου του Παρνασσού, ξενοδοχεία Ξενία, αλλά και την έκταση των αγροτικών φυλακών Κασσάνδρας και το λιμάνι της Ζέας.

ΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου